Medische Fitness Driebergen Zeist | Feeling Fit

Medische Fitness Driebergen Zeist

Feeling Fit, jouw vaste adres voor verantwoorde medische fitness in Utrecht en vlakbij Driebergen Zeist. Verantwoord bewegen onder begeleiding van medische fitness instructeur met 20 jaar ervaring. Regelmatig op een verantwoorde manier bewegen zorgt er namelijk niet alleen voor dat je conditie op peil blijft, doordat je lichaam meer in balans komt zult u zich ook meer ontspannen gaan voelen.

Medische fitness is sporten of weer opnieuw gaan leren bewegenRutger van der Torren

Wat houdt medische fitness precies in?

Medische fitness houdt in dat je, onder begeleiding van een medisch fitness instructeur, sport of opnieuw leert bewegen. Dankzij een intensieve persoonlijke begeleiding zorgen onze trainers ervoor dat je geen onverantwoorde bewegingen maakt of forceert. Het gaat er bij medische fitness niet zozeer om dat je een prestatie neerzet. Alleen al het in beweging zijn is een belangrijke bijdrage in je genezingsproces en je algehele gevoel van welbehagen. Medische fitness vlakbij Driebergen Zeist kan je het best zien als een tool waarmee je de belastbaarheid van je lichaam, stapje voor stapje, op een uitgebalanceerde manier verhoogt. In tegenstelling tot de vermoeidheid die je na een krachttraining voelt, wat trouwens ook heel veel voldoening kan geven, voel je je na een medische fitness sessie juist energieker en sterker.

We kunnen ons voorstellen dat het gebruik van de term ‘medische’ tot enige verwarring kan leiden. Medische fitness kan een onderdeel zijn van een revalidatie na een ongeval of een aandoening. Je hoeft echter niet per definitie door een zorginstelling doorverwezen te worden om medische fitness te volgen.

Hieraan dienen we aan toe te voegen dat met name chronisch zieken veel baat hebben bij een vaste regelmaat van verantwoord gedoseerde bewegingen. Uit meerdere onderzoeken in verscheidene landen is dit inmiddels al keer op keer bewezen. Ook je huisarts zal dit kunnen beamen.

Medische fitness Driebergen Zeist

Wanneer is medische fitness geschikt voor u?

  • Bij (a-specifieke) rugklachten
  • Zwangerschapsklachten
  • Schouderklachten
  • Knie- en enkelklachten
  • Overige (a-specifieke) klachten
Kennis met ons maken?
Bij Feeling Fit gaat het om doelen halen.
Doelen waarmee je je gezondheid en zelfvertrouwen behoudt en/of terugkrijgt

Het trainingsschema

Wanneer je voor het eerst bij Feeling Fit in Utrecht binnenkomt, willen we voor een juiste indicatie graag wat meer van je weten. Een van onze trainers zal daarvoor een intakegesprek, eventueel in combinatie met een kleine training, met je doorlopen. Ter voorkoming van ergere klachten is het namelijk heel belangrijk dat wij goed op de hoogte zijn van al jouw fysieke ongemakken en/of beperkingen. Tevens is het, voor het te volgen programma, van belang dat jouw persoonlijke trainer ervan op de hoogte is wat je precies met medische fitness bereiken wilt. Het kan zijn dat je graag weer lange wandelingen wilt maken of op een blijvende manier wat gewicht verliest.. Voor dit laatste hebben wij overigens ook een speciaal Afvallen en Voedingsadvies programma.

Met de informatie die onze medische fitness instructeur van je ontvangt krijg je na het intakegesprek een persoonlijk trainingsschema aangemeten. Dit individuele trainingsschema is afgestemd op jouw persoonlijke omstandigheden en bestaat gemiddeld uit een sessie van een uur per week. De totale duur van het programma bepaal je zelf. Feeling Fit verplicht je hierin tot niets. Voor onze medische fitness in Driebergen Zeist kan je zowel een tienrittenkaart als een maand­ of jaarabonnement afsluiten.

Feeling Fit in Utrecht-Oost

  • Periodiek een nieuw trainingsschema
  • Deskundige en vriendelijke begeleiding
  • Een prachtige Trainingslocatie
  • Een prettige ongedwongen sfeer

Benieuwd wat Feeling Fit voor je kan betekenen?

Je kan ook, geheel vrijblijvend, een keertje langskomen voor een oriënterend gesprek.

Je kan door de weeks vanaf 11.00 uur en het hele weekend gratis bij ons parkeren!